Maassluis Belang

Een stad voor iedereen

Social Distancing

We hebben even geduld moeten hebben maar de uitwerking van de motie is er!

Het is juist in deze tijd belangrijk dat jongeren, onze jeugd, uitgedaagd worden om actief bezig te zijn. Elkaar op andere wijze te ontmoeten om zo bijvoorbeeld de eenzaamheid onder jongeren tegen te kunnen gaan. Wij vroegen het college om hier samen met welzijn E-25 in op te trekken en om te bekijken of de “Grow-it” app een waardevolle aanvulling zou kunnen zijn.

Deze week bezochten wij Inblik en spraken met een jongerencoach en de directeur. “We hebben onze jongeren in beeld!” Welzijn E25 heeft het aantal activiteiten opgeschaald, houdt hierbij goed rekening met wat wel en niet mag in deze tijd. Ze weten de jeugd te bereiken. Op tal van manieren zijn ze actief bezig met het mentale welbevinden van onze jongeren. Zo zijn er sport-trainingen, online en waar mogelijk in de buitenlucht, online gametoernooien, tal van online uitdagingen en is er een luisterlijn geopend. Deze luisterlijn kunnen de jongeren bellen als ze hun verhaal kwijt willen. Dit gebeurd niet aan de lopende band maar een aantal telefoontjes per week komen er wel binnen. Dat maakt dat er in sommige gevallen direct actie is ondernomen, hoe fijn is dat! Wij zijn blij dat de coaches er zijn voor onze jongeren.

Dat alles maakt dat ook wij de invoering van de “Grow-it” app niet meer als nodig ervaren. Het luisterend oor, de uitdagingen die geboden worden door het team van Welzijn E25 dat is waar wij naar opzoek waren voor de jeugd.

Neem ook eens een kijkje in de agenda https://samenzijnwijmaassluis.nl/agenda of hou de site van https://welzijne25.nl/ in de gaten! Voor de jongeren onder ons, alles wordt via instagram gedeeld maar die volgen jullie vast al!