Verkiezingen 2021

Kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

Het zal weinigen ontgaan zijn maar Nederland maakt zich op voor de verkiezingen, die ons een nieuwe regering moeten brengen. We mogen stemmen op partijen en daar komt een uitslag uit. De uitslag is te meten, wie het hardst loopt (de meeste stemmen krijgt) komt als eerste over de streep en krijgt de lauwerkrans. Het is een eerlijk systeem.

Maar dan na de verkiezing wordt het ineens jurysport, op basis van min of meer subjectieve denkbeelden en de manier waarop daarmee wordt omgegaan aan de onderhandelingstafel geeft een nieuwe regering. Kortom alle partijprogramma’s verwateren tot een compromis waarin je mag hopen dat je als aparte partij nog enige wijn proeft en als kiezer de wijn nog herkent.

En dan, door de coronacrisis is de staatschuld opgelopen met vele, vele miljarden. Miljarden die goed zijn besteed of minder goed, daarover zijn de meningen af en toe verdeeld. Maar waar men niet over verdeeld is, dat die miljarden (deels) moeten worden terugbetaald want ons uit de schuld groeien is een utopie. Dat betekent dat de rekening hoe dan ook bij de burger terecht komt. Maatregelen die ons direct treffen maar waar we als burger geen invloed op hebben. U zult het merken aan de prijzen in de supermarkt, u zult het merken aan de benzinepomp en op nog veel meer vlakken.

Ook gaat de nieuwe regering zaken op het bordje van de gemeenten neerleggen waardoor wij op indirecte wijze geconfronteerd worden met oplopend kosten. Kosten die dan weer bij u worden gedropt. De gemeenten zullen keuzes moeten maken en daar kunnen we invloed uitoefenen met de gemeenteraad.

Volgt u de landelijke politiek en ontstaat er misschien belangstelling voor de lokale politiek maar wilt u zich niet direct binden aan een landelijke partij, dan is Maassluis Belang een partij waarbij u wellicht uw denkbeelden over Maassluis in de toekomst kunt delen. Via info@maassluisbelang.nl komen wij graag met u in contact om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen op de korte maar misschien ook wel de lange termijn