Maassluis Belang

Mijn monument is jouw monument

Het is donderdag, net na het eten en opa Arie belt! De kinderen blij want dat betekent meestal dat hij komt logeren! En inderdaad, opa Arie komt logeren want zaterdag moet er vroeg geschilderd worden bij Ritsart vanwege de Open Monumentendag.

Roos had sowieso al de wens een rondje Maassluis te doen want behalve dat het leuk is om te kijken hoe opa Arie (Arien Winkel) schildert is er nog iets bijzonders dit weekend. Guus staat op de kade vlak bij opa Arie.

Wie kent Guus nou niet, nou ik blijkt! Natuurlijk ken ik wel wat mensen met de naam Guus maar waarom zouden die op de kade gaan staan?

Geduldig legt ze me uit dat wij ooit bij dat bedrijf waren waar ze eerst auto’s verkochten en daarna een boot gingen bouwen.  Weet je nog mama toen was er ook een paard Joost met Juf Ineke. Die leeft niet meer en Guus is het nieuwe paard en zal de Snikschuit gaan trekken. En inderdaad Guus komt van de Karperhoeve dus Roos kent hem al een tijdje.

Nu moeten we Roos een beetje teleurstellen want er zal geen paard van de Karperhoeve voor de Snikschuit lopen maar dat maakt het plaatje natuurlijk niet minder mooi.

Daan heeft ook nog wel wat wensen want die wil graag de Molens bekijken. Dat past ook mooi in het thema: Mijn monument is jouw monument want Daan heeft ergens het idee gekregen dat de molen van zijn papa is en dus ook een beetje van hem.

Gaan jullie ook een kijkje nemen? Geniet van onze mooie stad en al zijn cultuur.

Fijn weekend!