Maassluis Belang

Betaalt de sport in Maassluis de rekening?

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het besluit genomen om de sportzaal aan de Sportlaan te gaan bouwen, het krediet dat nodig is voor deze operatie is ter beschikking gesteld om het project te starten. Na vele jaren praten met diegene die  de zaal gaan gebruiken dan wel in de buurt wonen van deze locatie. Uiteindelijk is door de “meedenk” groep van de bewoners schoorvoetend akkoord gegaan met de plannen van zaal en omgeving. Schoorvoetend want een aantal aanbevelingen van de meedenk groep zijn niet gehonoreerd maar zo werkt het nu eenmaal in het leven. Zo was Maassluis Belang tegen de locatie, niet tegen de zaal maar wij deelden destijds de vele bezwaren van de omwonenden en er was in onze optiek een betere locatie beschikbaar bij station west. De meerderheid volgde echter het voorstel van het college. Dat gaat zo de college partijen hebben de meerderheid en daar kan in voorkomende gevallen geen argument van de oppositie tegenop.

Nu het besluit gevallen is hebben wij voor het voorstel gestemd maar met een forse kanttekening qua financiering van de buitenruimte, dat zit ook in dit project en dat is in onze ogen onjuist. Wethouder Kuiper, plaatst trots  op Facebook berichten  over “zijn succes” maar wethouder Voskamp blijft oorverdovend stil terwijl hij verantwoordelijk is voor de buitenruimte en de verandering aan de sportlaan en daarmee verantwoordelijk voor de financiering.

 

In een geheim document wordt een bedrag genoemd voor de verandering aan het park met de bomen waarin beschermde Roeken leven, de parkeerplaats, een fietspad met brug en de aanpassingen aan de sportlaan. Dat bedrag is geheim maar uit allerlei openbare stukken kun je berekenen hoeveel dat is.

 

Voor MB is het belangrijk dat niet alles uit de  sportbegroting wordt betaald want met dat  bedrag, dat uit de portemonnee van Voskamp zou moeten komen, kun je voor de sport in Maassluis andere dingen doen en de sportwereld heeft wensen genoeg.

 

In de investeringsagenda -die als bijlage bij de begroting zat-  kun je lezen dat de sportzaal is begroot maar de financiering van de buitenruimte niet.

 

Wij zijn benieuwd op welke plaats we bij een volgende begrotingswijziging de investering in de buitenruimte tegenkomen. Wint de wethouder Financiën die ook sport in zijn portefeuille heeft of wethouder Voskamp deze wedstrijd.