Geduld van Maassluis Belang beloond

In de afgelopen jaren hebben vele huizenbezitters problemen gehad met de riolering vanaf het huis naar het hoofdriool in de straat. De meeste mensen staan er niet bij stil, maar als huiseigenaar ben je verantwoordelijk voor dit deel in de openbare ruimte van je afvoer. Dat kan in sommige gevallen tot forse kosten leiden, waarbij het gevoel van onrechtvaardigheid kan ontstaan als de oorzaak buiten de eigenaren ligt. Het is namelijk niet ondenkbaar dat een kleine verzakking in de straat problemen met je riolering veroorzaakt.

Als huurders denken dat dit alleen voor huiseigenaren geldt, bedenk dan dat bijvoorbeeld Maasdelta hier een risicoanalyse op loslaat en een bedrag in de huur onderbrengt om dit risico op te vangen.

Bij de begrotingsbehandeling van november 2016 vroegen wij om de kosten voor de rioleringswerkzaamheden in het openbare gebied voor rekening van de gemeente te laten zijn. Dat verzoek vond men te baud, want er was geen zicht op de eventuele kosten. Een valide argument. De motie is aangepast en Maassluis Belang kreeg met de aangepaste vorm de zegen van de andere partijen. De ambtenaren konden aan de slag. In de motie werd een aantal dingen gevraagd zoals:

  • Een onderzoek doen naar de mogelijkheid om de eigenaren op een of andere manier tegemoet te komen in de kosten van de grondwerkzaamheden in het deel dat in de openbare ruimte ligt
  • Hier een beeld te schetsen van de gevolgen voor de rioolheffing voor de burger

Deze week staat op de agenda van de gemeenteraad: Gemeentelijk Rioleringsplan 2020-2024 en Aansluitverordening riolering. Hierin kunnen wij lezen dat de kogel door de kerk is. De verantwoordelijkheid verschuift nu van de huiseigenaar naar de gemeente.

Soms moet je in de politiek geduld hebben maar Maassluis Belang is blij met deze uitkomst, die hopelijk voor alle burgers in Maassluis voordelig uitpakt. Ook voor huurders, maar daarover zullen wij t.z.t met Maasdelta overleggen

 

 

 

Reageer

Maassluis Belang