Het geduld van Maassluis Belang en de bewoners rondom het Beethovenpark “beloond”.

Eindelijk hebben we antwoorden op onze vragen die we op 12 maart 2018 hebben gesteld. Bewoners rondom het Beethovenpark benaderde ons om uiting te geven aan hun onvrede over de situatie rondom het Cruijff-court en het park waarin dit speelveld ligt.

In de bijgaande link kunt u de vragen en antwoorden terug lezen

Normaliter heeft het college 6 weken tijd om antwoord te geven, die termijn wordt regelmatig gehaald maar ook overschreden. Nu kregen wij tussentijds antwoord dat het antwoord nog op zich liet wachten. Nu zijn ze er wel maar zijn wij teleurgesteld, dit soort antwoorden had men ook binnen een week kunnen geven. Het lijkt op dit moment de gewoonte om klachten en/of opmerkingen van de burger, die men zegt centraal te stellen, niet serieus genoeg te nemen.

Enkele voorbeelden in de afgelopen tijd zijn onze vragen hierover. Vragen van Maassluis Belang tijdens een commissievergadering over ervaren overlast op de camperplaats bij de veerstoep. Hierover zegt de burgemeester dat hij van de politie niets hoort. Dit is een ontkenning van de situatie, als de politie of onze eigen handhaving wat frequenter zou rondrijden dan moeten ook zij de gevoelens van de camper eigenaren herkennen.

Achterover leunen tot er aangifte gedaan wordt leidt tot niets.

Een ander schrijnend voorbeeld van dit gedrag zijn de antwoorden over de overlast die sommige huurder bezorgen aan hun buren. De PvdA heeft hierover diverse vragen gesteld maar de gemeente en MaasDelta zeggen zich niet in de klachten te herkennen. Ontkennen en de andere kant op kijken lijkt een trend te worden, dit terwijl men met de mond beleid dat de politiek en bewoners van Maassluis dichterbij elkaar moeten komen.

Onze vragen over het Beethoven park zijn wat ons betreft onvoldoende beantwoord maar wat schetst onze verbazing.
Op ons aandringen kwam de nieuwe wethouder te elfder ure met een opmerking dat er een soort task-force is ingesteld die er voor gaat zorgen dat de problemen in dit park worden aangepakt. Dat is een goede zaak maar wij hadden dit graag eerder of via de beantwoording willen horen en het zou nog beter zijn als een lid van de gemeenteraad deel zou kunnen nemen in deze task-force om mee te praten over de problemen en de mogelijke oplossingen.

Wordt vervolgd

Reageer

Maassluis Belang